Skab et ægte nordisk hjem

Der er en gennemgående tråd i den moderne boligindretning lige nu og den er nordisk. Hele verden kigger i vores retning og alle drømmer om at deres hjem, ser ud som vores. Har du ikke helt knækket koden til et ægte nordisk hjem. Så kommer der nogle gode tips her, som er ganske nemme at følge.

Først og fremmest er rene linjer sagen. Det får man ved at rydde godt og grundigt op og skille sig af med unødvendige sager og overflødig pynt. Sørg for at hver ting har sin plads og skab gode opbevaringsmuligheder i alle rum, så ting hurtigt kan gemmes væk, når de ikke er i brug.

Lyse farver er også sagen. Mal alle vægge hvide, det giver en fantastisk effekt og får et hvert rum til at virke større.

Gedigne møbler i natur materialer er et must, men anskaf kun de møbler, der er brug for, så der stadig er gulvplads og luft omkring dem. Det behøves ikke være dyre designermøbler, men køb bæredygtigt og det kunne sagtens være brugte designermøbler eller andre møbler af en holdbar kvalitet, både i fremstilling og udtryk.

Glem ikke hyggen 

Et helt lyst, stilrent og enkelt hjem med klare linjer, kan godt virke lidt sterilt og klinisk. Et ægte nordisk hjem emmer af hygge i alt sin enkelthed. Hyggen skabes ved at gøre indretningen personlig, gå sine egne veje i stylingen af boligen og blande kontraster, – nyt og gammelt, dyrt og billigt, hårdt og blødt o.s.v.

Stearinlys er selvfølgelig et must og der må gerne være masser af dem. Smukke stager er dekorative, også når de ikke er tændt og kan anbringes over alt, hvor der rigtig skal skabes hygge.

Pynt og nips er ikke helt udelukket i en skandinavisk indretning, men må ikke overdrives. Hellere få, smagfulde ting, gerne i lækre opstillinger, end alt for meget. Puder og plaider giver også en god hyggestemning, de kan eventuelt samles lidt i store kurve eller lignende, når de ikke bruges.

Med få ting, kan der sagtens skabes masser af hygge. Det er en balancegang, hverken at have for meget eller for lidt i sit hjem. Tilføj løbende lidt nyt i indretningen, men fjern også ting, der skæmmer det samlede indtryk.

Hygge er lidt svært at planlægge, den kommer næsten af sig selv, så leg med indretningen og eksperimenter til det føles rigtig for dig.

Struktur og natur – den nyeste tendens 

Nordiske hjem har været moderne længe og stilen udvikler sig også hele tiden. De klassiske elementer består, men udvikles og forædles. Lige nu går tendensen i retning af at tilføje den skandinaviske indretning struktur og natur.

Struktur og natur bryder glatte, blanke flader og giver også hygge. Vil man være helt med på den nye bølge, så er grønne potteplanter i lækre organiske former og bløde, langhårede lammeskind et must. Løse tæpper er også tilbage, gå efter den naturlige slags. En kokosmåtte er genial til at give både natur og struktur, præcis som søgræstæpper og andre måtter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *